OPĆI UVJETI PRODAJE

Uvjeti poslovanja

 

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske. Isporučujemo robu i van područja Republike Hrvatske, no u tom slučaju morate dogovoriti uvjete dostave putem kontakta na mail adresu info@dm-trgovina.hr

 

 

KUPAC
Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uvjete poslovanja što se potvrđuje narudžbom artikala. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje prilikom narudžbe za kupnju artikala na Internet trgovini www.dm-trgovina.hr

 

 

PRODAVATELJ
Prodavatelj je:    

DM obrt za trgovinu Prilaz Kikova 1,52220 Labin                          

vl. David Kršulja OIB: 18585917550

 

CIJENE
Svi proizvodi ponuđeni u internet trgovini DM izraženi su cijenom u 
u eurima (EUR) sa uključenim PDV-om. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave koji se naplaćuju prilikom preuzimanja robe. Više o uvjetima dostave pročitajte pod kategorijom "DOSTAVA"

 

NAČIN PLAĆANJA:

Cijene su izražene u eurima (EUR) i za sada je moguće platiti pouzećem dostavnoj službi, uplatom na naš žiro račun ili plaćanje karticama jednokratno i na rate. Podaci našega žiro računa se nalaze u svakom računu koji primite putem e-mail-a.


FOTOGRAFIJE I OPISI
Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

 

JAMSTVO
Svi električni aparati u DM internet trgovini imaju najmanje dvogodišnje jamstvo, a  ovisno o proizvođaču jamstvo može biti i dulje. Jamstveni list isporučuje se kupcu zajedno s proizvodom. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun cijelo vrijeme jamstvenog roka. Račun i jamstveni list jedini su dokumenti s kojima kupac može ostvariti svoja prava.

Za sve ostale proizvode račun je jedini dokument s kojim kupac može ostvariti svoja prava.


 

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

 

Obrazac za reklamacije  možete preuzeti ovdje Obrazac za reklamacije

Svoje  prigovore možete poslati na e-mail:  info@dm-trgovina.hr ili poštom na našu adresu.

 

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).
Elektronska poveznica (link)na Platformu za ORS.


RASKID UGOVORA


Kupac može otkazati ugovor - narudžbu, ne navodeći za to razlog u roku od 14 dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti prodavatelja o otkazivanju narudžbe pismenim putem na obrascu za otkazivanje narudžbiObrazac 

Narudžba se smatra otkazanom kada prodavatelj primi pismenu obavijest i zaprimi vraćeni paket.

U slučaju otkazivanja narudžbe kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod prodavatelju na ADRESU PRODAVATELJA. Proizvod koji kupac vraća prodavatelju mora biti u originalnoj ambalaži, nekorišten, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećen i potpuno ispravan. Proizvod nije moguće vratiti ukoliko je na proizvodu vršena bilo kakva intervencija u cilju popravka ili prepravka, te ukoliko je do greške došlo nestručnim ili nepažljivim rukovanjem.

Prodavatelj se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstava u roku od 14 dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora i zaprimanja vraćenog proizvoda. Osim u slučaju korištenja proizvoda kada Trgovac ima pravo na umanjenje iznosa povrata u iznosu vrijednosti koju je proizvod izgubio uslijed korištenja proizvoda od strane Kupca.

 

Potrošač nema pravo na raskid ugovora - narudžbe na temelju članka 79. Zakona o zaštiti potrošača ako je riječ o ugovoru:

1. o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani prekid ugovora

2. o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju.

 

 


NEMOGUĆNOST ISPORUKE OD STRANE PRODAVATELJA


U slučaju nemogućnosti isporuke proizvoda od strane prodavatelja zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se potrošač otkazati narudžbu prodavatelj će kupcu vratiti uplaćeni novac što je prije moguće, a najkasnije u roku 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje uvećano za propisanu kamatnu stopu.

 

 

POPUSTI 

 


Cijena proizvoda na internet trgovini može se razlikovati od cijene u maloprodajnoj trgovini.



Popusti na internet trgovini i u Maloprodajnoj trgovini NE MORAJU biti isti. Neki artikli su na sniženju samo u internet trgovini.


 

 

KUPNJOM PROIZVODA KUPAC PRIHVAĆA UVJETE POSLOVANJA

DM obrt za trgovinu zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

 



Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više