NAJLAKŠI NAČIN KAKO NAPRAVITI ŠALŠU OD RAJČICA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bliži se ljetna sezona, većina vas je već posadila omiljene sadnice, stoga je važno unaprijed planirati kako ćemo sačuvati višak plodova koje ne stignemo odmah iskoristiti. Kako biste izbjegli bacanje viška, osmislite jednostavan plan za njegovo čuvanje i korištenje tijekom zime.
 
Jedan od najboljih načina je priprema domaćih umaka poput šalše od rajčica. Ova jednostavna tehnika omogućuje da sačuvate svježinu i okus ljeta za kasnije.

Kada vaše rajčice budu spremne za berbu, iskoristite ih za pripremu šalše. Pripremite pasirku koja će vam olakšati proces obrade rajčica. Nakon što ste ih pasirali, možete dodati začine po vašem ukusu - češnjak, bosiljak, origano ili papar. Kuhajte polako dok se umak ne zgusne, a zatim ga spremite u staklenke ili plastične posudice za zamrzavanje.

Da bismo vam olakšali pripremu, pronašli smo vrlo zanimljivu pasirku koja će značajno olakšati izradu šalše i umaka. Ova pasirka je posebna jer nije potrebno guliti kožicu s rajčica nakon prokuhavanja. Rajčice jednostavno potopite u vruću vodu, zatim ih ubacite u pasirku i sameljite. Zatim možete pripremati šalšu na štednjaku dodajući začine i ostale sastojke prema receptu, te je postupno krčkati dok se ne zgusne.
 
 Pasirka za pripremu šalše i umaka Super Gulliver možete pogledati ovdje!
 


Umaci i šalše su iznimno zdrava jela koje se može jesti toplo ili hladno, odlično uz tjesteninu, palentu, njoke ili meso na lešo. Iskoristite plodove sezone kako biste uživali u svježim okusima cijele godine!

Druga opcija je sušenje viška rajčica te ostalog povrća i voća. Tanke kriške rajčica posolite i stavite ih na sunce ili u dehidrator kako bi se osušile. Ovako dehidrirano povrće i voće možete koristiti kao dodatak jelima ili ih sačuvati u staklenkama s maslinovim uljem za duže vrijeme.

Važno je iskoristiti plodove sezone na najbolji mogući način kako biste izvukli maksimalnu korist iz svog vrta ili tržnice. Tako ćete uživati u svježoj hrani cijele godine i smanjiti količinu otpada.
 
 
Za vas smo pripremili širok izbor proizvoda za pripremu zimnice, pasiranje, konzerviranje, sušenje i spremanje. Posjetite našu trgovinu na adresi Prilaz Kikova 1 u Labinu ili pogledajte našu ponudu na web stranici.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više