Za oštrenje japanskih kuhinjskih noževa preporučujemo keramičko KAI brusno kamenje ili KAI električni oštrač.
KAI AP-118 električni oštrač za kuhinjske noževe alternativa je tradicionalnom brusnom kamenju. Opremljen je s dva para rotirajućih keramičkih brusnih ploča koji omogućuju grubo i fino brušenje u jednom koraku.
Obje se operacije mogu obaviti istovremeno. Prvi par grube brusne ploče obrađuje tupe rubove noža, dok drugi par od fine brusne ploče polira rub do fine i čiste završne obrade.
Lijep kompaktan dizajn oštrača, težine samo 875 g i s novom jedinicom za oštrenje s dva para keramičkih brusnih ploča garantiraju vrhunac električnog oštrenja.
KAI je dobio međunarodno priznanje za svoje japanske kuhinjske noževe visoke kvalitete i podrijetla. Tehnika KAI-ja temelji se na drevnoj umjetnosti japanskog samurajskog kovanja mača. Stalne inovacije i stalna težnja za estetskim dizajnom daju kuhinjskim noževima KAI nepogrešiv i globalni ugled.